Të gjithë e kuptojmë se konsumatorët e sotëm janë shumë më të interesuar për gjurmën e tyre të karbonit, qëndrueshmërinë dhe etikën kur bëjnë zgjedhje produktesh, gjë që ka kontribuar në rritjen e abonimeve dhe shërbimeve me qira të përshtatshme, me zero përpjekje, veçanërisht në tregtinë elektronike të nivelit të lartë.
Ka shumë shembuj të shkëlqyer, si p.sh.
Përdorimi i skemave të besnikërisë së Të dhënat e numrave të telefonit SMS për Telemarketing sitelerini klientit për të ofruar një zgjidhje të kompensimit të karbonit, siç është mbjellja e një numri të caktuar pemësh për çdo dhjetë porosi ose bazuar në vlerën e shpenzuar me markën.
Ofrimi i shërbimeve të abonimit në ambalazhe miqësore me mjedisin, të riciklueshme dhe të riciklueshme.
Kalimi në kuti dhe qese blerjesh të kompostueshme ose zero plastike.
Nga këndvështrimi i tregtisë elektronike, iniciativat miqësore me mjedisin, shpesh të kombinuara me abonimet, sigurojnë rrjedha të ardhurash më të qëndrueshme dhe të besueshme, nxisin besnikërinë e klientit dhe futen në një treg ku komoditeti është mbret dhe kredencialet e ndërgjegjshme për mjedisin e ëmbëlsojnë marrëveshjen.
Duke mbajtur hapin me tendencat më të fundit të tregtisë elektronike
Truku për tregtarët dixhital nuk është vetëm të dinë për tendencat aktuale ose të mbajnë gishtin në tendencat më të reja që ka të ngjarë të shfaqen në muajt dhe vitet në vijim - është zgjedhja dhe zgjedhja e tendencave që përputhen me markat që përfaqësojnë dhe do të rëndësi për audiencën e tyre të synuar.
Shumë do të varen nga stili, tregu dhe fokusi i markës së tregtisë elektronike, dhe është thelbësore të shmangni kërcimin në një trend pa kërkime ose qëllime të duhura - larja e gjelbër është një shembull i shkëlqyer që ka kapur edhe mega markat.
H&M, marka e modës së shpejtë, e demonstroi fatkeqësisht mirë këtë kurth të madh, kur filloi t'u kërkonte klientëve të hidhnin rrobat e vjetra në dyqan, duke pretenduar se kishte skemën më të madhe globale të grumbullimit dhe riciklimit dhe duke u ofruar blerësve një kupon për t'u përdorur kundër blerjeve të ardhshme në këmbim.