İşe gitmeden önce metroda ya da otobüste iş yerlerine giderken okuyabilsinler.
Akşam 6:30 civarında, böylece eve giderken okuyabilirler.
Geceleri akşam yemeğinden sonra televizyon izleyerek dinlenirken.
sekreterlerin açık oranı ve tıklama oranı haber bülteni anekdotları
Görselde gördüğünüz gibi açılma oranı (%65,71) ve tıklanma oranı (%42,86) en yüksek olan e-posta saat 22:30'da gönderildi.
Testler yaparak ve istatistiklere bakarak abonelerinizin gösterdiği ilgiye göre bülten gönderme tarih ve saatini optimize edebilirsiniz.
E-postaların sıklığı
E-postalarınızı her zaman aynı günlerde gönderdiğiniz sabit bir sıklığınız varsa, sonunda onları buna alıştıracak ve size bir şey yazdığınızı bildikleri için o gün gelen kutularını kontrol etme alışkanlığı yaratacaksınız. onlara.
İnsan alışkanlık sahibi bir varlıktır.
Ne yazık ki bu sıklıkta ne kadar çok e-posta gönderirlerse o kadar iyi olduğunu düşünen şirketler ve profesyonel markalar var.
Sonunda çok ağırlaşıyorlar mı?
Size günde sadece bir e-posta göndermiyorlar.
Bazıları size 2 veya 3 tane gönderir.
Geçenlerde bir etkinliğe katılmak için bilet aldım.
Etkinliğe giriş bileti ile kayıt onayını aldıktan sonra her gün 2 e-posta almaya başladım.
Dikkat!
Etkinliğin faaliyetleri, konferansları, telefonla pazarlama verileri ağ oluşturma vb. hakkında haber yapmıyorlardı.
Hayır, tüm o e-postalar benden bileti almamı istiyordu.
Israrcı ve tekrarlayıcı olmasının yanı sıra aboneleri segmentlere ayırma zahmetine de girmediler .
Hata!
Etkinliğin aynı haftasında, bir ay önce almış olduğum bileti almak için bana yazmaya devam ettiler.
Otomatik yanıtlayıcılar
Abonelerle ilgilenilmeli ve şımartılmalıdır.
Bunu yapmanın bir yolu otomatik yanıtlayıcılardır çünkü onlarla iyi bir ilişki kurmaya yardımcı olurlar.
Ancak bunlar genellikle yalnızca hoş geldiniz e-postalarıyla haber bültenine aboneliği onaylamak için kullanılır; sadakat elde edebileceğiniz başka seçeneklerin de olduğunu unuturuz:
Doğum günü tebrikleri.
Abonelik yıldönümü tebrikleri.
Festival tarihlerini (Noel, Yeni Yıl vb.) Tebrikler.
Birisi abonelikten çıktığında duygusal ve orijinal e-posta.
Seçenek listesi yaratıcı yeteneğiniz kadar geniş mi?
Bülten planlama
Beni en çok rahatsız eden şeylerden biri de e-postanın hangi tarihe veya güne düştüğüne dikkat etmeden haber bültenlerini planlamak.
Aynı şey sosyal medya paylaşımları için de geçerli.
Örneğin, bu Noel'de 25.12 ve 01.01 tarihlerinde birkaç "kursuma kaydolun" e-postası aldım.
Oldukça sinirlendiğimi ve abonelikten çıktığımı itiraf ediyorum. Bana o kadar anlamsız geldi ki...
Yukarıda da bahsetmiştim, siz bülten göndermeyi düşündüğünüz anda abonenin ne yapacağını hayal etmenin asla zararı olmaz.
Benim durumumda, 25/12'de Noel Baba'nın hediyelerini açıyordum ve 01/01'de Yeni Yıl Arifesi partisinden sonra toparlanıyordum.
Farklı nakliye süreleri deniyorum:
-