Aʻole hoʻouna wale ʻia ka leka uila i kāu mea kūʻai aku i ka nūhou pule a i ʻole ke kūʻai aku ʻana i kāu huahana a me nā lawelawe ma o nā leka uila o kēlā me kēia mahina. Ke hoʻolālā hoʻolālā, hiki i ka leka uila ke kōkua iā ʻoe e hoʻonui i ka loaʻa kālā a kūkulu i nā pilina hohonu me kāu mea kūʻai aku.
No ka hoʻokō ʻana i kēlā, eia nā hoʻolālā maʻalahi ʻelima hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kāu hoʻolaha kūʻai leka uila e hiki mai ana.
5 mau hoʻolālā maʻalahi no kāu hoʻolaha leka uila hou aku
Kākau i kope leka uila hoihoi a pōkole.
Hāʻawi i kahi kelepona maopopo e hana.
E ho'āʻo A/B i kāu mau leka uila a pau.
E hoʻokaʻawale i kāu poʻe hoʻolohe e Papa helu kelepona hele pololei hoʻopaʻa i ka memo.
E hoʻohana pono i ka automation marketing.
1. Kākau i ke kope leka uila e pili ana a pōkole
ʻAʻole pono ka lōʻihi o ka hapa nui o nā leka uila , hiki ke huikau i ka mea heluhelu a hoʻopiha iā lākou me ka nui o ka ʻike. ʻOiai ʻaʻohe palena maʻamau no ka nui o nā huaʻōlelo e kākau ai i ka leka uila, ʻike wau aia nā leka uila maikaʻi loa ma waena o 100 a 200 mau huaʻōlelo.
Me nā leka uila pōkole, helu ʻia kēlā me kēia huaʻōlelo. Ke kākau i kope leka uila pōkole, e hoʻolālā e pili ana i kāu koho ʻōlelo. E nīnau iā ʻoe iho i ka mea e pono ai kāu poʻe e ʻike a pehea e hiki ai iā ʻoe ke hoʻopuka i kēlā ʻike. E ʻokoʻa kēia ma muli o ke ʻano o ka ʻike āu e hāʻawi nei, akā ʻo ke kānāwai maʻamau o ka pōkole a me ka maopopo o kāu leka, ʻoi aku ka maikaʻi.
Me kēlā ʻōlelo, e hoʻāʻo e maloʻo loa. ʻAe, hiki i nā leka lōʻihi ke hōʻeha i kāu poʻe hālāwai, akā inā ʻaʻohe ʻano ʻano o ka memo, hiki iā ʻoe ke nalowale i ko lākou hoihoi. E kamaʻilio i kāu memo a e hōʻoia i ka hoʻohana ʻana i nā huaʻōlelo he hoaaloha a pololei, ʻoiai he pōkole. Hōʻike i ke ʻano me ka mālama ʻana i ka mālamalama. Pono kāu koho ʻana i nā huaʻōlelo e hōʻike i kāu mau waiwai a me kāu ʻōlelo.
ʻO kahi ala e noho pōkole ai, ʻo ia ka hoʻohana ʻana i nā paukū pōkole a me nā helu pōkā e hāʻawi i nā ʻike he nui i kahi wahi liʻiliʻi.
Heluhelu hou aʻe mai kā mākou mau mea hāʻawi loea
4 mau ala e kiʻi ai i kāu mau mea kūʻai aku e hana i kāu kālepa no ʻoe
2. Hāʻawi i kahi kelepona maopopo i ka hana e loaʻa ai ka traction
Hiki i ka leka uila maikaʻi ke waiho i nā manaʻo leʻaleʻa i ka noʻonoʻo o kāu mea heluhelu, akā pehea? E hōʻoia ʻoe e haʻalele i ka mea heluhelu me kahi mea hiki ke hana a i ʻole kahi ala e hoʻomau ai i ko lākou pilina me ʻoe. ʻO ke kelepona i ka hana (CTA) ma ka hopena o kāu leka e kōkua iā ʻoe e hoʻohonu i kou pilina me ka mea heluhelu a kono iā lākou e launa pū me ʻoe.
Hiki i kahi hoʻolālā leka uila ma ka brand ke hopu i ka manaʻo o kāu poʻe hālāwai, akā e hoʻohana iā ia i ala e alakaʻi ai i ka mea heluhelu i kāu leka nui a me CTA. Inā kūʻai aku ʻoe i kahi huahana a ʻike paha e pono ai ka poʻe kākau inoa, e neʻe i ka CTA i lalo o ka leka uila a hoʻohana i ka hakahaka ma luna e hoʻomaopopo i ka mea heluhelu. Ma kekahiʻaoʻao, ināʻaʻole pono ka mea heluhelu e hoʻohuli, e kau i ka CTA ma luna o ka leka uila. Inā aia ka CTA ma luna a ma lalo paha o kāu leka uila, e hōʻoia i ka lawa keʻokeʻo keʻokeʻo e kū pono ai.
ʻO ka helu kaomi kiʻekiʻe he hōʻailona ikaika ia e hoʻomaikaʻi ana kāu hoʻolaha kūʻai leka uila me kāu poʻe hālāwai, a ʻoi aku ka maikaʻi o nā leka uila me ka CTA maopopo e hoʻomaikaʻi i kāu helu kaomi-ma.
3. Ho'āʻo A/B i kāu mau leka uila a pau
ʻO ka hoʻāʻo ʻana i nā ʻano like ʻole o kāu ʻike leka uila e kōkua iā ʻoe e ʻike i nā loli liʻiliʻi e pono ai kāu leka a e hoʻonui i ke ʻano o kou ʻike ʻana me kāu poʻe hālāwai.
E hoʻāʻo ʻo A/B i kāu leka uila ma ke kau ʻana i ʻelua mana e kūʻē i kekahi i kekahi e hoʻoholo ai i ka mana kūpono no kāu memo. He ala maikaʻi kēia e ʻike ai pehea ʻoe e hoʻomaikaʻi ai i kāu mau leka uila. Hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo A/B i nā laina kumuhana, nā ʻano maʻiʻo, a me nā kelepona i ka hana. I ka holo ʻana i kahi hoʻāʻo A/B, pono ʻoe e hoʻomaopopo i nā mea āu e makemake ai e nānā i ka hoʻāʻo ʻana e hōʻoia i ka hoʻonohonoho ʻana o nā mana ʻelua a noʻonoʻo maikaʻi ʻia.
Hoʻāʻo ʻia nā ʻano like ʻole o kāu leka uila ma kahi hui liʻiliʻi ma kāu papa inoa hoʻopili. Loaʻa ka hapa nui o nā mea lawelawe leka uila i ka hoʻāʻo A/B. Lawe ʻia kēia hoʻokolohua ma waena o ʻehā a 12 mau hola. Hoʻoholo ʻia kahi mana lanakila e pili ana i nā metric āu e hoʻāʻo nei, e like me ka helu wehe a i ʻole ka helu kaomi ma waena.
5 Nā ʻano a me nā pono o ka hoʻohana ʻana i ka leka uila e hoʻonui i ka loaʻa kālā
-