Empatia është e ardhmja e biznesit dhe marketingut. Kjo është veçanërisht e vërtetë për një botë post-COVID. A e zbuti tregtia elektronike stresin e ushqimeve pasi dyqanet mbaruan pa furnizime? A e hoqën vetë bizneset F&B dhe teknologjinë ushqimore pak nga mërzia e gatimit dhe të ngrënit? A e bënë ofruesit e kujdesit shëndetësor më të vështirë apo më të lehtë për individët që të fokusohen në shëndetin dhe mirëqenien e tyre? Konsumatorët po i vërejnë të gjitha këto dhe më shumë, dhe ata do t'i mbajnë mend.
Përvojat empatike të klientëve – dhe modele të tëra biznesi – vështirë se janë një koncept i ri. Përvoja e mirë e klientit ka qenë gjithmonë për bizneset që e vënë veten në vendin e klientit. Shërbimet e të dhënat e numrave të whatsapp dhe portofolet e produkteve dhe aspiratat e përqendrimit te klienti kanë empatinë në thelb. Të bësh miq me klientët duke i ndihmuar ata të gjejnë kategoritë dhe markat e tyre të preferuara të CPG-së nëpër korridoret, blerjet e asistuara në dyqanet e veshjeve ose një "si po ja kaloni?" në të gjithë regjistrin e faturimit – këto strategji tradicionale të marrëdhënieve me klientët mundësohen nga ndjeshmëria. Gjithçka që po bën kriza e koronavirusit është duke e rikthyer ndjeshmërinë në narrativat kryesore të biznesit.
Në Lifesight , ne vërtet besojmë se hiper-personalizimi po i hap rrugën përvojës empatike të klientit si një strategji biznesi, marketingu dhe eksperience ndaj klientit. Dhe zgjidhja e identitetit do të jetë fuqia që do të nxisë këtë transformim.
Empatia është e mrekullueshme për biznesin dhe dhënia e saj nuk ka qenë kurrë kaq e lehtë
Fjalori i Oksfordit e përkufizon ndjeshmërinë si aftësinë për të kuptuar dhe ndarë ndjenjat dhe përvojat e dikujt tjetër. Bizneset dhe marketingu gjithmonë janë përpjekur ta bëjnë këtë – përmes kërkimit parësor, në zgjidhjet e të dhënave në të cilat investojnë, në grupe të fokusuara dhe më shumë. Ajo që ata kërkojnë të kuptojnë është ajo që ka vërtet rëndësi për segmentet e tyre të synuara. Çfarë i shtyn blerjet dhe çfarë i shtyn klientët te pika më e afërt e konkurrencës. Cilat investime, mesazhe, kreativa marketingu goditën dhe cilat e shtynë shikuesin të anashkalonte reklamën. Cilat përvoja të klientëve dhe marketingut sjellin rezultate biznesi. Të kuptuarit e klientit – në mënyra tërësore dhe kuptimplote – ka qenë gjithmonë në thelb të biznesit. Pikërisht për këtë është empatia. Ai u mundëson tregtarëve të shkurtojnë rrëmujën dhe të japin vlerë. Për biznesin dhe për klientët. Njëkohësisht.
Ndërsa pjesa më e madhe e kësaj ka ndodhur tashmë në peizazhin e biznesit, ajo që po ndryshon tani është duke kaluar nga pjesë të gjera të "segmenteve" në individualizimin dhe të kuptuarit e secilit konsumator për atë se kush janë në të vërtetë dhe duke ofruar përvoja në momentet e tyre që kanë rëndësi. Zgjidhja e identitetit dhe inteligjenca holistike e klientit janë të pajisura për të përmbushur këtë nevojë në zhvillim të biznesit.
Në botën e mesme dhe pas COVID-19, me pasiguri ekonomike dhe me reklama dhe kërkesë të reduktuar nga njëra anë dhe me konkurrencë të ashpër nga ana tjetër, po bëhet jashtëzakonisht kritike për bizneset që të rindërtojnë nga një mentalitet i parë personalizimi në një qasje më holistike për dizajnimin. pika kontakti të konsumatorëve që ngjallin jo vetëm një blerje, por besnikëri të qëndrueshme. Është një çështje e tanishme ose asnjëherë që tregtarët dhe markat të fillojnë të shikojnë ndjeshmërinë dhe më pas, të dhënat përkatëse dhe strategjitë dhe mjetet e inteligjencës si të domosdoshme.
Zgjidhja e identitetit të udhëhequr nga të dhënat po fuqizon bizneset që të jenë vërtet empatike, duke takuar çdo konsumator në mënyrën se si ata duhet të përmbushen
Konsideroni shembullin e tregjeve në internet. Nga një 16-vjeçare që kërkon konzola lojërash dhe PC për klasat e saj në internet, tek një 70-vjeçare që tani detyrohet të blejë gjërat thelbësore në internet, të gjithë janë online tani. A mund të përdorin markat e e-commerce zgjidhjen e identitetit për të ndjerë dhe kuptuar nevojat më kritike – për shembull, në rastin e qytetarëve të moshuar – dhe të planifikojnë dërgesat në përputhje me rrethanat? Ndoshta ata mund t'i përdorin këto identitete mjeshtërore jo vetëm për të vlerësuar shkaktarët dhe barrierat e blerjes, por për të ofruar përvoja më të mira, më të qeta, të parregullta të blerjes dhe rekomandime për konsumatorin e pasur? Ndoshta tregjet mund t'i ndihmojnë prindërit në rrënjosjen e zakoneve të shëndetshme të leximit tek 16-vjeçarët duke u treguar atyre libra së bashku me konzollat e lojërave?
Ofrimi i Përvojave Empatike të Klientit me Rezolucionin e Identitetit
-